От якби ж то стали ще й людьми

Ганна Сандалович

Вiдлiтають, наче сонячнi балади,
За кордони доньки i сини.
Слугувати, мити, чистити, сапати,
Щоб якусь копiйку привести.

Гнанi горем i батоженi бiдою
Розiйшлись стежки в усi краi...
Лише зрiдка-зрiдка, доню, за тобою
Смутком обiзвуться солов'i

I насниться знов весна на Украiнi.
Квiти маминi i татiв сад.
Де, скажiть, на свiтi, у якiй краинi
Украiнских ще нема дiвчат?!

Чи ж такоi волi ждали i бажали
На Землi багатiй з правiкiв?
Чи земля ж бо думала- гадала,
Що розплодить стiльки жебракiв?

Чвар i горя, лиха i ганьби по вiнця
Ось чого тепер надбали ми.
Незалежнi, роботящi украинцi
От якби ж то стали ще й людьми!!


Рецензии