Щось мене хвилюe

(Дух i душа)

Тебе я бачив на полянi,
I квiти всюди... тi веснянi,
Як, iнколи, про те згадаю,
Сумую... а чого, не знаю...

I зараз всюди зеленiє,
Травою пахне - душа млiє...
I знову я втрачаю спокiй,
Здається, не було тих рокiв...

Дiвча порхає на полянi, -
I квiти всюди... тi веснянi,
Все в пам'ятi моїй спливає, -
Чого так є, себе питаю?..

I знову щось мене хвилює,
Зозуля, як тодi, кукує,
Шукаю грошей я в кишенях, -
Нема, нi в мене, a нi в неї...

I не пiзнали свою долю,
Тому i в серцi трохи колить.
I я подумав в мить останню:
А може це - таке кохання?


Рецензии