С. Есенин. Бачу сон. Дорога темна
Білий кінь. Хода буремна.
І на цьому на коні,
Милу ніч везе мені
Їде так жадана,
Тільки не кохана.
Ех берізко, ти близька,
Шлях-дорога завузька.
Ти, цю милу, наче сон, -
Забери у свій полон!
Притримай гілками, -
Чіпкими руками.
Світить місяць. Сонна синь.
Добре сніг лопатить кінь.
Таємничо світло-світ,
Пестить іншу стільки літ, -
Ту, яку навік забрав,
Не лишивши переправ.
Хуліган я, хуліган.
Віршів задуріла п’янь.
Та за цю шаленства мить,
Щоби серцем не здубіть.
За степи і вічну Русь,
З некоханой замирюсь.
Свидетельство о публикации №110050206609