М. Лермонтов. Жебрак

Біля воріт, де скит святий
Чекав на милостиню зрання,
Бідняк худющий, ледь живий,
Голодний, спраглий – весь страждання.

Лиш кусень хліба жебрував,
А погляд лив пекельну муку,
Для сміху камінь хтось поклав
В тремтливу і нужденну руку.
Мої молитви – солов‘ї, -
Тужне кохання із росою;
Всі кращі почуття зорі,
Зневажені навік тобою!


Рецензии