Эдгар Аллан По

TO
 I heed not that my earthly lot
 Hath - little of Earth in it
 That years of love have been forgot
 In the hatred of a minute:
 I mourn not that the desolate
 Are happier, sweet, than I,
 But that you sorrow for my fate
 Who am a passer by.
 (1828-1849)

***

Я думал - не моя судьба,
И мало в том судьбы,
Что за мгновение вражды
Падут года любви.
Краса, не плачу об одном -
Что грусть милей тебе,
Но что печалишься о том,
Кто гость в твоей судьбе.

8) 


Рецензии