тире

Довга риска тире –
як напружена пауза у привокзальному тирі:
вибила двадцять із двадцяти –
і тиша.

 І «ТИ» стоїш іще тут,–
а «РЕ» уже вище і вище,
як намистинка на нотному стані,
і до-стоту – не до-кричатися із вихідної точки А,
із до-світніх вогнів ноти ДО –
до
його ТИбету –
і глибоко вдихнути –
бо ти – ре –
це завжди глибоко вдихнути –
і ступити крок:
 
що ти маєш йому сказати
що ти хочеш йому повісти
про-себе-про-нього-про-нас
як ти пронесеш
по оцій натягнутій линві
серце cвоє  в подолі
воду святу у решеті?

І балансуєш,  по суті, наче канатоходець,
і до пуття не знаєш ні слів, ні путів Господніх,
 і ще пуповина страховки пантрує дітвацьке тіло:
Не озивайся, дівчино,
Не озирайся, жінко...
 
Ступай
голою ступнею
по натягнутій линві пунктирів;
Пустися
цим путівцем пульсуючим –
точка-тире, точка-тире –
морзянка серця – як мороз поза шкірою;
 
Біжи
такою собі Козою-Дерезою
по тисовій кладочці  тире
із пункту А  у пукт В:
«Чи ти, кізонько, їла, чи  пила?» -
І брешеш, і копитом крешеш, і не червонієш –
(а з часом воно буде ще легше, Серденько) –
«А нічого, дідусю, не їла, і нічого не пила,
бігла собі через місточок,
ну там листочок, як водиться,
і водиці крапельку,
Ото й наше усе."
 
І стрибаєш через слова –
через голову вже стрибаєш,
а тире вже довге, як горизонт,
як фінальна смужечка кардіографа,
як невблаганна рисочка між двома  датам:

 То що ж ти хотіла йому розказати
про ці
стигмати розділових знаків
про ці
основні правила
приватної пунктуації,
Серце?


Рецензии
точка-тире-точка, дайте, тьотю, кип'яточку!...
кипою закрию тім'я...тим я є, кого ти бачиш?
наче так, а наче ні...не про те мої пісні
в дні холодні та пісні...

Svyatoslav Synyavsky   16.04.2010 11:30     Заявить о нарушении
точка-тире-точка-тире, стенографую!
._._._

сіра кепка-невидимка, ким ти є, кого я бачу?
кип'яточком не нап'єшся, от заварка і медок,
дні холодні-невеселі, і погода геть собача,
що й не вижене господар добрий песика в садок,
це звичайно просто рима, що незримо за плечима
як наплічник або камінь( що кому) собі висить,
пса немає, кіт дрімає, перелистую очима
дні, що табули та раси, і віки, що тільки мить,
чи умитися дощами, чи упитися словами,
Грузії пісні печальні, та й веселі – не про те,
наче є, та вже немає.
Соня проситься до мами
(ну, до мене, ну, на руці)
Я - беру. Вона - росте

Ганна Осадко   16.04.2010 16:14   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.