Нарождення Христа

У Ізраїльський землі,
В Назареті місті,
Дівчині простій,
Янгол вдень з явився.
Його ім я- Гавриїл,
А її-Марія,
Він до неї промовляв,
Що здійснилась мрія.
Сам Господь послав його,
До цнотливої діви,
Мовив:-Народишь того,
 Хто для світу-диво.
 Ти назвеш його Ісус,
 Він життя врятує,
 Кожним словом з його вуст,
 Любов опанує.
Засоромилася Маріє,
Свята цнота дівоча,
Опустила чорні вії,
Блищать сльози в очах.
Бо незаймана дівчина,
Йосиф-наречений,
Як вагітності причину,
Пояснити чемно.
Заспокоїв Янгол тихо,
Розгублену Марію,
-Ні,не буде гріха,
 Бо твій син-месія.
Йосиф прийняв за дружину,
Як дарунок неба,
Бо вона носила сина,
Який Богу треба.
Так пройшло чимало часу,
І Марія народила,
Не у царському палаці,
В яслах Малюка сповила.
Народився у Віфліємі,
У сараї для овець,
Новиною приємною,
І сам Господь-митець.


Рецензии