Осинь

Називають осінь золотою,
Золота вона чи може ні,
Та я завжди з сумом і журбою
Проводжаю ці осінні дні.

І стоять дерева пишно вбрані,
Ледь тримають листя на гіллях,
Вітерець ним грається ласкаво,
А подує - і воно зліта.

Соромливо,ледь прикрившись віттям,
Так чекають вже вони зими,
Коли сніг укриє їхнє гілля,
А зима навіє довгі сни.

Шурхотить вже листя під ногами,
Десь сховався в ньому їжачок,
Проводжаю я безмовно осінь,
Листопада золотий деньок.


Рецензии