Захистiть

Я живу на землі і радію життю:
Квітці, сонцю, метелику і майбуттю,
Візерунчатій ніжній сніжинці,
Новорічній веселій ялинці.
Та, лиш тільки екран голубий увімкну, -
Там дорослі ведуть страхітливу війну,
Я боюся війни, ви її зупиніть,
Захистіть же мене, захистіть!

Я цікаву і добру програму знайшла,
Та недовго вона на екрані була,
Знову – вибух і дівчинка гине,
Це єдина у мами дитина…
Ну чому ж це, чому воно трапилось так?!
Диктор каже, що вибух зоветься «теракт».
Ні, не треба цього, зупиніть хоч на мить,
Захистіть нас, дітей, захистіть!

ЩО дорослі не можуть ніяк поділить?
Не збагну, не вдається мені зрозуміть!
Місця всім на землі вистачає,
Нащо кожного дня хтось стріляє?
Я така, як усі дітлахи на землі,
Хочу вирости в мирі, добрі і теплі,
Хай ні куля, ні бомба в мій бік не летить, -
Захистіть, захистіть, захистіть!


Рецензии