Малгожата Хиллар. Я слышу

         Я слышу
         крик
         не вспыхнувшего огня
         полёт
         нерождённой птицы
         звук
         падающего снега

         Я могу угадать
         запах
         спящего ветра
         тепло
         нерасцветшего люпина
         мягкость
         невысказанных слов

         Я предчувствую
         пламень
         пальцев
         которых жду
         вкус тёрпкого как яблоко поцелуя
         форму того
         что ещё не нАчалось.

         Долго
         сон не приходит

         Сны не любят
         когда подглядывают
         если они приходят
         с чёрным котом за ухом


            *   *   *

 Ma;gorzata Hillar

S;yszy
krzyk
nie wybuch;ego ognia
lot
nie urodzonego ptaka
d;wi;k
spadaj;cego ;niegu

Odgaduje
zapach
;pi;cego wiatru
ciep;o
nie rozkwit;ego ;ubinu
mi;kko;;
nie powiedzianych s;;w

Przeczuwa
p;omie;
oczekiwanych palc;w
smak
cierpkiego jab;ka poca;unku
kszta;t
tego co si; nie zacz;;o

Sen
nie przychodzi do niej
d;ugo

Sny nie lubi;
by je podgl;da;
gdy nadchodz;
z czarnym kotem
za uchem


Рецензии