Дерева

Рясно в липні зацвітає,
Дуже гарний запах має,
Цвітом від хвороб лікує,
Щедро медом нас частує.

Липа
***
Чорно-біла одежина,
Зверху - листяна хустина.
Як весна – дарує сік, -
П’ємо радо цілий рік.

Береза
***
В неї гарні, пишні віти,
І колючок не злічити...
Не байдужа до прикрас,
На свята спішить до нас.

Ялинка
***
Товстий стовбур, пишні віти,
Наче свічки, білі квіти.
А плоди, як їжачки,
Носять з голок піджачки.

Каштан
***
Зріст у неї, як в ліщини,
А плоди, немов в калини.
Взимку пташечок годує,
Ягідками їх частує.

Горобина
***
Сніг її не налякає,
І на спеку не зважає.
Зеленіє навіть взимку,
Має з голочок хустинку.

Сосна
***
З жолудя він проростає,
В кроні сил чимало має.
Кабани плоди смакують,
Люди міць його цінують

Дуб
***
Стовбур рівний, як колона,
А листочки, як корона.
Влітку листячко зелене,
А як осінь – то червлене. 

Клен
***
Довгі, тонкі віти має,
Золото кору вкриває,
З гілок кошики плетуть,
В церкву раз на рік несуть.

Верба
***
Між віт плодів чимало має,
Їх за шкарлупками ховає.
І щоб ядро із них дістати
Потрібно сил багато мати.

Горіх


Рецензии
Нат, сонечко, написала тебе утренний экспромп, а уже и день у тебя, в общем так сообщаю - ты наша умничка-волшебница!!!!!!!!!Я тааааааак люблю тебя, спасибо тебе за стишики-за загадки, яки гарненьки вони!)))))))) так настроение повышают!!! улет!!!
Обнимаю тебя, дуже-дуже!!! цемики, ласточка ты моя!

Марина Палесика   06.04.2010 14:34     Заявить о нарушении
Тебе пасиб!)))))))))) А экспромт где?))))

Наталья Гуркина 2   08.04.2010 11:32   Заявить о нарушении