Помiчниця

Я у мами помічниця,
Хоч себе я й не хвалю, -
Мамі я не дам стомиться
І сама обід зварю.
Приберу гарненько в хаті,
Квіточки усі поллю
І, оскільки скоро свято,
Я святковий торт зроблю.
Все я вмію, все я знаю,
Не потрібно мене вчить,
Хай ніхто не заважає, -
Буду тортик я робить!
Ой, заляпала я стіни,
Як солодкий крем товкла,
Білкова осіла піна,
Поки стіни я шкребла!
Закінчила прибирати,
Відвернулася на мить, -
Крем поїли кошенята!
З чого ж торт мені робить?
Є бажання, є й терпіння,
Все в руках моїх горить!
Малувато лиш уміння,
Щоб обід смачний зварить.
Тільки сіла відпочити,
Раптом щось я зашипить!
Я схопилась, що ж робити?
Молоко з плити біжить!
Та тікати зупинилось,
Тільки вимкнула я газ.
Лише склянка залишилась
Молочка того для нас…
Лопнуло моє терпіння, -
Я ж хотіла торт зробить!
Де набратися уміння?
Ой, навчіть мене, навчіть!


Рецензии