Рижий к т любив байки

Рижий  кіт  любив  байки
Ну  й  брехав  частенько
Обіцяв він  залюбки
Тай  казав  гладенько.
А  в  країні  де  він  жив
Казкові  пригоди,
Миші  вибрали  царем
Тай  дістали  згоди.
Будеш  нам  комірником
У  тебе  вся  влада,
Тільки  хай  сюди  з  мішком
Не  заходить  РАДА.
Кіт  божився , обіцяв,
Тай  не  стримав  слово,
Він  тихенько  зерна  крав
А  мишам  полова.
Та   йому  було  все  мало
Жадобі  кортіло,
Вже  нема  в  країні  сала
Кругом  запустіло.
Він  частійш  занеподав
Нікого  не  бачив,
І  на  новий  час  казковий
Сам  себе  призначив.
Та  забув  надмінний  кіт
Країна ж  казкова,
Хтось  помітив  його  слід
Та  звучить  промова,
Що  за  десять  років  мало,
Далі  за  народ.
Обіцяють  життя   - сало
Закривають  рот.
На  майдані   обіцянки
Піснями  лунають,
Хто  з  старих  котів  в  поклон
Їх  той  час  признають
Та  ніколи  не  було,
Зроду  ми  не знали,
От  ковбоїв  по  країні
Постріли  лунали.
Хтось  промовив,
Хтось  продав,
А  когось  продали,
І  по  пострілам  кота
Мабуть  всі  впізнали.
Та  країна  та  казкова
В  ній  мовчати  звикли,
Знов  звучить  дурна  промова
Тай  усі  притихли.
Ну а я собі  дозвольте,
Так  маленький  відступ.
Щоб  господарем  прожити
Треба  ним родитись,
На  ланах  ції  країни
Бджілкою  трудитись.
А  тоді  коли  щось  зробиш
Будеш  сердце мати
Тоді  людям  допоможеш
Наче  тобі  мати.
Ну  а  що  як  ти  в  коти
Зразу  від  народження,
То  не  знать  людям  в  країні
Нового  відродження.
Це  було  в  одній  країні,
Вона  у  Європі.
Є  на  карті  , тільки  нині
Життя  як  ……………

Казкова  країна, милаУкраїна.


Рецензии
Хороша басня!

Архаровец Украинский   06.04.2010 13:28     Заявить о нарушении