Суседкi
Расце бярозка з маладой ялiнкай,
Так блзiка нiбы з кораня аднога
Галiнку накрываючы галiнкай.
Хто першы з iх пачау расцi?
А хто апошнi? А можа разам?
Як адказ знайсцi?
Усе утоена мiнулым часам…
Але цiкава назiраць i верыць,
Што дзве раслiны, нiбы дзве сястрыцы
Стаяць у абдымку, бо баяцца звера,
Якi прaходзiць побач да крынiцы.
А можа каб было цяплей зiмой?
Каб не зламала злая завiруха,
Бо супраць моцы ветра выстаяць адной,
Напэуна цяжка, лепей “друг ля друга”.
Калi ж ляснiк, або друг ахвотнiк
Iх паспрабуе для чагосцi спiлаваць,
Дарэмнай будзе працa, а работнiк
Свой час павiнен толькi змарнаваць.
А што Вы бачыцe у той карцiне?
Якiя думкi к Вам прыходзяць?
Чаму бярозка прыгарнулася к ялiне?
Што для сябе карыснага яны знаходзяць?…
Свидетельство о публикации №110021103720
Сасна з бярозкай абнялiся.
Стаяць у абдымку,нiбы з кораня аднога,
Так цесненька галiнкамi cплялiся.
.
А где Вы увидели такое?
Людмила Колесникова 19.11.2011 15:08 Заявить о нарушении