Малiтва за Беларусь

 У цемры жудаснай ён нёс,
 Крывавы крыж, крывавы лёс.
 Акамянелы ад ако ,
 Цярпеў ён цяжар тых вякоў,
 Каб зноў васкрэснуць, дараваць
 Сваю надезею, дабрыню.
 На небе зоркай чыстай ззяць
 И навучыцца шанаваць
 Сваю зямлю.

 Народ твой здрадзiць не пасмеў.
 Пакуты, крыуды ён сцярпеў.
 Магутны Божа, зберажы.
 I у чорны дзень дапамажы.
 З малiтвай шчырай да цябе,
 Сыноу ратуй, не быць бядзе!
 Каб не трывожыў гэты жах
 Надезею ў матчыных вачах.
 Дай мирны шлях.

 Я ганарусь за свой народ,
 Дай Бог жыцця на многа год.
 Перададзiм нашкадкам мы
 Ўсю шчодрасць нашае зямлi.
 Ратуй ўсiх, хто не паспеў
 Пачуць малiтвы нашай спеў.
 Каханне, силу дабрынi
 Ў сэрцы кожнага знайдзi.
 Благаславi.

 О, Беларусь, наш родны край,
 Надзею ты не пакiдай.
 Настане дзень и прыдзе час -
 I Божа не пакине нас.
 Я веру ў светлую зару.
 Я чую музыку тваю.
 За рукi узяушысь, пакланюсь.
 З табой, народ, за Беларусь
 Малюсь.


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.