Дзе ты Зiма - прыгажуня?

Снежань павінен быць снежным
Студзень павінен сцюдзёным,
Але ў Белай у Вежы
Дождж замест снега штодзённа.
Што жа прырода стварыла?
Дзе халады і завеі?
Хмарамі неба пакрыла,
Сонца заход ружавее.
Дрэвы баяцца, што люты
Згубіць марозам без снега.
Зверу і птушцы - пакуты,
Сон не бярэ іх - вось здзека.
Дзе ты Зіма - прыгажуня?
Што запынілася доўга?
Сумна у далеч гляджу я
Але пустая дарога…


Рецензии