Акафист 1

Кондак 1
Возбранный Воеводо и Господи, ада победителю, яко избавльшеся от вечныя смерти, похвальная восписую Ти, создание и раб Твой; но яко имеяй милосердие неизреченное, от всяких мя бед свободи, зовуща: «Иисусе, Сыне Божий, помилуй мя».

Икос 1

Ангелов Творче и Господи сил, отверзи ми недоуменный ум и язык на похвалу пречистого Твоего имени, яко же глухому и гугнивому древле слух и язык отверзл еси и, глаголаше, зовый таковая: Иисусе пречудный, Ангелов удивление; Иисусе пресильный, прародителей избавление. Иисусе пресладкий, патриархов величание; Иисусе преславный, царей укрепление. Иисусе любимый, пророков исполнение; Иисусу предивный, мучеников крепосте. Иисусе претихий, монахов радосте. Иисусе премилостивый, пресвитеров сладосте. Иисусе премилосердный, постников воздержание. Иисусе пресладостный, преподобных радование. Иисусе пречестный, девственных целомудрие. Иисусу предвечный, грешников спасение. Иисусе, Сыне Божий, помилуй мя.
Мне внушили, что такого Акафиста в природе нет.


Рецензии