Одинокий бокал на столi...

Одинокий бокал на столі,
ідеальний, граційний, глибокий.
Потопають у нім - не в вині  -
і горе і біль усіх років.

Він стоїть, але він не живий,
споглядає сусідів навколо,
серед тисяч він більше не свій,
не належить вже більше до столу.

Його випили всього - до дна:
вже ні радості більше не буде,
ані того самого вина -
будуть тільки ті ж самії люди...

Пройде час й на заході життя -
тільки крісло, камін і глибокий...
жаль за бездумним буттям...
і бокал на столі одинокий...


Рецензии