Моя р дна Укра но!
І колиска й ненька!
А чи хочешь мене чути,
моя дорогенька?
Я б хотіла, щоб ти чула
на ланах багатих
наші пісні українські
трударів завзятих.
І на пагорбах зелених,
де не сіють жито,
вівчарі пасли б отари,-
не платили мито.
А по селах щоб бігали
ноженята босі,
як колись то було з нами,-
пам,ятаєм досі.
Ти ж почуй мене, рідненька,
запроси на свято,
і спитай, чи я б хотіла
працювать завзято.
Я б хотіла, так хотіла!..
та де її взяти?..
Ти ж скорочуєш всі праці.
та ще й так затято.
Ми ж тим часом запливаєм
надлишками жиру,
хоч і мріємо, що вийдем
колись до ефіру.
12.2006г.
Свидетельство о публикации №110013004629