Бетти Альвер. Два дня внизу белесый чад. С эст

Два дня внизу – белесый чад: там рвет поток плотина.
Душа, горда ты невпопад, самой себе противна.
Аскета бич – в твоих руках, и каннель: очень мило!
Ты все б постилась, как монах, и, как Лукулл, кутила!
На всех распутьях не смогла стези избрать ты новой, –
Любая ж мельница вела тебя в поход крестовый.
Отыщешь вечность на земле, – не каждый это б вынес! –
Но захандришь и, как Рабле, с усмешкой скажешь: “Finis!”.
Два дня внизу – белесый чад; похожа жизнь на драму…
Ты обратила землю в ад, а небо – в эпиграмму!



Teist päeva piirab valge ving all tammil murdnund rahne -
sa oled kärsitu, mu hing, liig kõrk ja nõrk ja ahne.
Käes kannel ja askeedi piits, nii tahaksid, mis hullus! -
sa paastuda kui karm noviits ja süüa kui Lukullus.
Teelahkmel iialgi ei tea sa, mida jätta, võtta,
kuid iga vana tuulik veab sind uude ristisõtta.
Sa leiad lõpmatusse tee, end kummalises spliinis
just nagu narrikas Rabelais sa ütled naerdes: finis!
Teist päeva piirab valge ving all vahutavat tammi -
sa tegid põrguks maa, mu hing, ja taevast epigrammi!


Рецензии