Гомоноктюрнус

Ще в артеріях поту раба,
Не питаючи дозволу, ти триваєш.
...Не рахуючи ран,
   ніч скрипіла березою...
А думка не про того,
   хто двері зсередини має -
Він же впустить тебе,
Покажи йому ніжку, поцілуй
   корозовані холодом нігті.

Ще з вікна - у зеленій сутані -
Видно здалеку. Але не впізнаєш.
Чи береза так боляче
   вміє шмагати,
Чи то кішка вилизує
   червоні молочні пплями?
Можеш не придивлятись.
Твій справжній володар -
Давно не кольоровий.


2002


Рецензии