Они смотрят поверх моих гладких волос...
они дышат мне между лопаток, но им
невдомёк, что ворочает сердцем моим
заржавевший от крови железный насос,
что в суставах моих обеднённый уран,
что в груди моей дым, что двенадцать полос
расчертили мне белое тело внахлёст,
что в моей голове созревает тиран,
череп мне раскроив на «черно» и «желто»,
и вращает, скрипя, шестерню шестерня,
что в глазах моих тлен, и ещё у меня
Гитлер в кармане пальто.
They are looking right over my hair dark and sleek,
they are panting down my shoulder blades, but they are
unaware that my iron heart’s been so far
run by some rusty pump, which of blood seems to reek,
that my joints with depleted uranium are filled,
that my chest’s drenched with smoke, that a dozen of stripes
are engraved into my back, like intricate types,
that a tyrant that’s ripening within me gets thrilled,
splits my skull into black and gold, revels in gloat,
and a cogwheel is turning a cogwheel inside,
that I’ve nothing but dust in my eyes, and I hide
Hitler tucked in my coat.
(декабрь 2009)
Свидетельство о публикации №110012007229
Стася Шлегрова 23.01.2010 02:51 Заявить о нарушении
спасибо =)
Мария-Элоиза 23.01.2010 18:18 Заявить о нарушении