усi сади та i облiтала...

...у моїй Україні так само - святошний сніг -
Веремія, вертеп, сніговиця - як сон -  остання,
ой радУйся, господаре, з тих, золотих доріг,
третє свято - щедрівка - копійка - чужий поріг,
і чуже - найрідніше на світі -  моє кохання.

просто біла сторінка снігів - намалюй мене,
чи сюжет карколомний придумай - ти можеш, милий!-
про сніданок у травах (Мане), про моря (Моне),
...тільки іній у косах, і зимне лице сумне...

але - не -
- обережно неси! - і води не вилий


з того дзбанка - святе Водохреща, свята земля,
чи йорданська, чи наша, чи інша на синій кульці,
і зійдуться ті води.
і вернеться хтось здаля.
... і за вікнами -
дзеньке щедрівка про ту зозульку:
: усі сади та і облітала,
а в одному та і не бувала...
щедрий вечір,
добрий вечір,
добрим людям на здоров"я...


Рецензии
Господи,
завжди дивуюся глибинним алюзіям, рідним, абсолютно автентичним образам,
і насолоджуюся, просто так, бо рядки оселяються у душі
і залишаються зі мною
мабуть, занадто сильна світла магія Твого таланту, Ганнусько

Василина Иванина   18.01.2013 23:31     Заявить о нарушении
Спасибі, Василинко!
З теплом,

Ганна Осадко   20.01.2013 14:47   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.