Я бачила е мiсто мертвих

Я бачила, є місто мертвих.
Куди не глянеш, все хрести... хрести...
Нема останніх і немає перших.
Безкрає море горя і біди.
Одні хрести обвіяні вітрами,
Але не давні. Крепкі. Не трухляві.
Ще дерево не зморене роками.
Тут свіжа пам’ять у людській уяві.
А поруч, де не глянь... хрести новенькі.
Ще, навіть, живі квіти не зів’яли.
Усі тісніше – молоді й старенькі.
Тут стільки люду в домовини вклали.
Безкрайній океан вінків … і квітів…
Таких яскравих, а навкруг – зима.
Квітуче поле є на цьому світі,
Та воно мертвих. Мертве. Й тишина.
І страшно так, бо то мала частинка.
Це крихітка – у крихітному часі.
Як непомірно довга є хвилинка.
В ній море сліз – лиш капля в цілій масі.


2017 р.


Рецензии
На пустыре, среди крестов,
где монолиты в чёрных фраках,
Безмолвие седых ветров,
лишь тени беснуют во мраках,
Озноб там памятью гоним,
в былую жизнь – плен вдохновенья,
Там мир в забвении не зрим,
ни в смерти день, ни в день рожденья.

Игорь Шаманский   05.01.2010 01:28     Заявить о нарушении
Да, вы правы, грустная тема. Спасибо.
БОГ ВАМ В ПОМОЩЬ!

Катруся Степанка   05.01.2010 01:40   Заявить о нарушении