дэйил

вэрэглэр устундэ тукэнэн гэлэм,
атылан имзая джавабкар дэйил.
керпэ гулагына охунан кэлам,
базарда сатылан хэйва, нар дэйил.

дэвран дэвир эйлэйир, дайанмыр заман,
бой атыр, яшланыр, годжалыр инсан.
од алов ичиндэ гайнайыр газан,
о, да ода душуб, ода яр дэйил.

дэндэрэ билмэзсэн заманын чархын,
йапыш йахасындан чалыш хэр вахтын,
долдурма гёзуну су гэлэн архын,
сэмадан тэкулэн сулу гар дэйил.

гэлбиндэ сахлама кинин кёзуну,
кибрит гутусуна сохма ёзуну,
гун гэлэр гэзэрик, джыдыр дузуну,
сэбримиз гэнишдир, шюур дар дэйил.

зирвэлэр даглара, дэрэйэ баглы,
дэрйалар умманлар бэрэйэ баглы,,
махааббат, хэр кёнул бир йэрэбаглы,
бу сэввги, махааббат дэввлэт вар дэйил.


Рецензии