Поет 1 Муза

Вгрузали дерева в замети,
Всю нічку шляхами мело...
А Музі, в кімнаті поета,
Так тепло й привітно було.

Натхненно складалися рими,
Кульбабкою квітла душа,
І мить неповторна між ними
Дзвеніла рядочком вірша.

О, як він здіймав свої крила,
В зіркову злітаючи вись!
З душею душа гомоніла,
Слова джерельцями лились.

Вона ж, біля нього чутливо,
Так, мабуть, сам Бог повелів,
Ясніла, мов сонячна злива,
Величністю магіі слів...

Пішла... Ледь пробився світанок
І впав в срібно-білу постіль...
Дивився поет з-за фіранок
Услід.І гула заметіль.


Рецензии