Схилились верби

Схилились верби  над водою,
Листок на них не колихне,
Дивують всіх вони  косою,
Туман над ставом все пливе.

Та враз подув холодний вітер,
Вода збурлилася, шумить,
І хвилею човни на берег випер,
На вербах листям шелестить.

Вода  на берег набігає,
Полоще листя і вербу,
Як дівку він застерігає,
Не лізь  у воду, заберу.

Русалки знову  розігрались,
Лоскочуть з сміхом юнака,
Його милуються  красою,
Під верби тягнуть козака.

Так розважалися русалки,
Що тільки вранці гомін стих.
На вербах заграли  світанки
І вітер над ставом затих.

Настав світанок після  ночі,
Козак  під вербами сидить,
На воду дивиться охоче,
Ще від русалок все тремтить.


Рецензии