Струмок

Біжить струмок із чистою водою,
І сріблом виграє в проміннях.
Стає бурхливим і швидким весною,
Несе потік і омиває каміння.

Куди біжиш, що робиться з тобою?
І звідки силу ти таку береш?
Усе змиваєш на шляху бурхливою водою.
Для чого людям знову страх несеш?

Всі із струмочків звикли пити воду.
Вона в них чиста і прозора, як сльоза.
І людям силу додає, знімає втому,
Бо в них цілюща і жива вода.

Несіть струмки для милого вітання.
Скажіть йому, як я його люблю.
У мене є іще до вас прохання -
Живіть водою землю ви завжди мою!


Рецензии