З твого небесного крила

На моїй подушці – пір’їнка
З твого небесного крила.
Я – усього лиш смертна жінка,
І нею лиш завжди була.

Жила, грішила і чекала,
Допоки вистачало сил.
Чого у неба я благала?
Невже твоїх небесних крил?

На серці шрамів – не злічити,
Спекотних літ, холодних зим.
Я знала – він прийде, Учитель,
І поведе в Єрусалим.

З тієї дальньої дороги
Ти вернешся у рідний дім.
І я тобі омию ноги,
Волоссям висушу своїм.

У часі радості й печалі
Ділитиму хрестову путь.
Учителю, ні кроку далі!
Тебе ж за мене розіпнуть!

Спинися, я всього лиш жінка!
Що у мені, окрім тепла?
Для мене досить і пір’їнки
З твого небесного крила.

13.12.09. 6 10.


Рецензии
остання строфа - просто чудова! мої вітання! Нат

Наталя Годун   22.08.2011 15:55     Заявить о нарушении
Наталю, треба прожити довгий жіночий вік, щоб збагнути деякі істини. Дякую за вміння читати.

Леся Романчук   25.08.2011 09:42   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.