Украiнський осiннiй ранок

Сапфіровими хлоп'ями вкриває сонце сад,
Кораловими маками у луках шиті пледи,
Бурштистими серветками кружляє листопад,
Та бірюзові стежки наче вихор Андромеди.

Рубіновою крАпеллю розкришен плід граната,
Смарагдово відблискує світ ранку, ніби хутро,
І сонцем малахітовим в саду моргає м'ята,
Що оповита росами, під блиском перламутру.

Поміж рожевих кучерів десь маска заблищіть
Перлинами білястими і діамант у скроні, -
Осінній ранок поглядом навкруги загорить,
Опале листя пір'ям ляже у твоїй долоні...


Рецензии