Вiдрiзаючи серце, не досить ножа

Дарували свободу – віднімали життя,
Забирали любов у своє небуття,
Та холодними звуками лине душа,
Відрізаючи серце, не досить ножа

Ти поцілив у правду – а потрапив у бруд,
Там, де створено завтра, там людей не зовут,
Там з них роблять машини, кричить їхня душа,
Відрізаючи серце, не досить ножа

Із оскалом звіриним, із усмішкою зла,
Його злість, його мати чужа родила,
Його пазурі й ікла, його чорна душа…
Розрізаючи серце, не досить ножа!

Ти не зробиш нічого, ти – злий супостат,
Все, що будеш робити, верне тебе назад,
Не візьмеш ти народу! Світла його душа!
Коли хочеш взять серце, не досить!
Коли взять серце хочеш, не досить ножа!


Рецензии