bayatilar

Qarabagda han Shusha
qurban sene can Shusha!
kim isderki,har gulun
leceyine hal dushe
********
ezizim diri daqlar,
zirvesi iri daqlr
bir balaca sebr edin
donuruk geri daqlar!
*****************
ezizim garangushlar,
bulbuler garangushlar,
siz ki geldi,gedersiz
sagolsun galangushlar!
*****************
borani garpiz deyil
kek otu yarpiz deyil,
dedi godu edenin
ureyi temiz deyil!
************
salam verdik ceshmeye
izin versin icmeye!
indi vadar olmushug
araz suyu icmeye!
**********************
bashi belali gardash
gelbi yarali gardash!
Iravanan,Tebrizden
galdim arali gardash!
********************
zaman gelib vahtidir
zalimin bed vahtidir
o dagimish dashlari
indi yigmag vahtidir!
******************
gul cickli yaz galdi
sohbet galdi,saz galdi
tek tenha,bash-basha
fikirli Araz galdi!
**************
el yoluynan el galir
ele bilki sel gelir
hudaferin bu gunu
yuz ilerdi gozleyir!
**************
ezizim qrabagli!
shahtaya qarabagli!
ilin gulu,ciceyi
mehsulu qara bagli!
***********
ezizinem ay batir!
gunesh batir,ay batir!
hesretden tohum bushub
ureyimde boy atib!
***************8
saclari sari gelin,
gashlari sari gelin,
gunduzlerin ashigi
gecenin yari gelin!
*******************
men ashigem tersine
billur beden ter sine
ashig yarina giysa
cerhi doner tersine!


Рецензии
Если Вы связываете свои стихи с временем "собирать камни"-получилось хорошо.Удач

Галина Долинская   01.12.2009 11:27     Заявить о нарушении