Запальничка

Хочеш пізнати жінку –
відкрий її сумочку,
там лежить прихована її суть,
оголена душа,
так просто зазирнути в потаємність,
лише трохи змінити ракурс:
ключі – від домівки / машини / якогось серця,
 ніби запасний варіант –
мудрування планів на  майбуття,
життя наново – носові хустинки
одноразові, тришарові, вітчизняні а чи фірмові,
ганчірочки для сліз і почуттів.
Мобільний телефон – із серії «жіночі штучки» -
комунікація з собою радше, ніж зі світом.
Записничок – нотатки на маргінесі
не сповнених бажань і мрій, що завтра буде краще.
Цигарки-слім – на випадок депресій та істерик,
нескінчених розмов і подарунків долі,
пліток і відпочинку після сексу.
І десь на самім дні – вся правда –
еклектика жіночності у символі фалічнім –
Запальничка
маленький вогнегасник чи вулкан,
початок і кінець.


Рецензии