Нiхто й не чуe

Ох, люди, люди...
I хто назвав людьми вас?
Який паскуда?

Жорстокiсть в душах
Не знає меж, вбиває,
I сiє лихо...

Навчились, iуди...
I де навчались? В школi,-
В радянскiй будi:

Дитина плаче...
Паскудi заважає,
I вiн вже скаче.

Хапає палку
I тягне хлопця з хати,-
Тут будеш спати.

I б'є до кровi...
Вже хлопець i не плаче,
А тiльки стогне.

О, боже! Де, ти?
Чи може й ти не знаєш
Як плачуть дiти?

А кат лютує...
Й затих навiк маленький,-
Нiхто й не чує.


Рецензии