Окуджава - A prayer

While our planet is turning rounds, while with the light it's blessed,
Father, please give to everyone something they don't possess:
Brains - to the wise, the swiftest horse - so that a coward may flee,
Money that's lacking - to happy folks... Also, remember me.

While our planet is turning rounds, Father - let be Your will!-
Let someone who's craving power rule with his power until
You'd give a break to the generous, even when shadows are deep,
Then give redemption to Cain... Also, remember me.

I know You are meant to do this, have faith in Your wisdom still,
Thus would believe a dead soldier that he exists in Your realm,
Thus would believe every ear Your quiet, forgotten voice,
Thus would believe all us, sinners, while making the darkest choice.

Father, my God eternal, green-eyed, while something's left,
While our planet is turning rounds, and she is surprised herself,
While we have time for fire, tenderness, destiny -
Give just a bit to all humans... Also, remember me.

_______________________________________________________

Пока Земля еще вертится, пока еще ярок свет,
Господи, дай же Ты каждому, чего у него нет:
Мудрому дай голову, трусливому дай коня
Дай счастливому денег... И не забудь про меня.

Пока Земля еще вертится, Господи, - Твоя власть! -
Дай рвущемуся к власти навластвоваться власть,
Дай передышку щедрому хоть до исхода дня.
Каину дай раскаянье... И не забудь про меня.

Я знаю: Ты все умеешь, Я верую в мудрость Твою,
Как верит солдат убитый, что он проживает в раю,
Как верит каждое ухо тихим речам Твоим,
Как веруем и мы сами, не ведая, что творим!

Господи, мой Боже, зеленоглазый мой,
Пока Земля еще вертится, И это ей странно самой,
Пока еще хватает времени и огня,
Дай же Ты всем понемногу... И не забудь про меня.
(c) Окуджава


Рецензии
The very nice tranlation is made by the beautiful author!

Давид Синицын   04.03.2010 20:12     Заявить о нарушении
I am glad you've enjoyed it!!:)

Кристина Девулите   05.03.2010 07:58   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.