Зав, яж1ть мен1 оч1, тумани...

         ***

Зав’яжіть мені очі, тумани!
Сплутай, вітер, таємні стежки.
Самоту, лиш мені притаманну
Знову доля вплітає в вінки.

Сходить сонце - та душу не гріє,
Плачуть верби над ставом рясні.
Присвята, Божа матір Маріє!
Дай пораду. Як жити мені?

В серці відчай засивів, мов іній,
Безнадія гучніше за дзвін.
Щось тривожне у цім голосінні,
Що лунає мені навздогін.


Рецензии