Марф
Што за дзiуны марф такi.
Табе адкрыю патаемна
Я старадаўнiя радкi…
Паданне ёсць у нашым краi,
Што кожну ноч, у познi час
Чароўны марф кружыць над намi,
Калi ўжо агонь пагас.
Гэта дзiвосная iстота
Жыве у нашых добрых снах.
Калi салодкая дрымота
Ужо адчуваецца ў вачах,
Ты ведай, гэта марф старанна
Стварае новы дзiуны сон.
Яго каханка, ночка-панна,
Раскрыла зорны парасон…
Адкажаш ты, што я прыдумаў
Усе ад пачатку да канца.
Магчыма так. Хацеў пабавiць
Я казкай добрага хлапца.
февраль,2009
Свидетельство о публикации №109110303961