Мiсто Лева

Себе відкрию зачарованому Львову.
Чи стане рідним, чи зітреться із душі?
Чи очі стомлені від прози схочуть знову
Читати Місто Лева як вірші?
Куди вестимуть старовинні тротуари:
До серця чи від нього, навпаки?
Чи пронесу його священні чари
У пам’яті крізь простір і роки?
Чи вічний спів церковних дзвонів зможе
У грудях друге серце оживить,
Щоб кожен час і, щоб хвилина кожна
Зостались в пам’яті, як  сповідальна мить…

Настав  цей час, з тобою я зустрілась.
І зачарована не сміла говорить…
Твоє в мені, моє в тобі забилось
Єдине серце, зайнялося і горить.
Ці дивні дні у місті сновидіння,
Де час помер, а мить не знає меж,
Де як живі старого храму тіні,
Й струмочки сонця у бійницях вічних веж.
Французький  шлях, бруківка італійська,
Німецька догма і англійська простота,
Розміреність і зваженість латвійська,
Іспанська вичурність, швейцарська чистота.
Тут цілий світ, проте ти завжди вдома,
Де відчуваєш хто ти, звідки і куди.
Такий святий, незнаний і знайомий,
Мене мій Львів до сповіді веди…


Рецензии
Здається, Ваші вірші рідною мовою ще кращі, ніж російською. Читаю із задоволенням. Навіть не намагатимусь далі писати екси на Ваші вірші. Бо не тягну. Хай щастить! Іра.

Аира-68   25.10.2009 08:44     Заявить о нарушении