We were strolling on azure path

We were strolling on azure path,
Our farewell just a trace in the past,
In the uproar of the darkest night 
A window suddenly opened wide
Is it you, a vision of mine?
A heart barely cooling with time,
Sensing your breath of desire,
Once spoken words, burn like fire.
Wind casting groans so small,
Mixing my tears with rainfall
Should we embrace ever more?
Together our past we recall?
The vision azure fleeting by
Heart in distress starts to cry.
In the uproar of the darkest night
Wind and features, long out of sight

Alexander Blok

*******************************************

Шли мы стезею лазурною,
Только расстались давно...
В ночь непроглядную, бурную
Вдруг распахнулось окно...
Ты ли, виденье неясное?
Сердце остыло едва...
Чую дыхание страстное,
Прежние слышу слова...
Ветер уносит стенания,
Слезы мешает с дождем...
Хочешь обнять на прощание?
Прошлое вспомнить вдвоем?
Мимо, виденье лазурное!
Сердце сжимает тоской
В ночь непроглядную, бурную
Ветер, да образ былой!

Александр Блок


Рецензии