Явища природи - 1

Хмарки в небі знову плачуть,
Слізки крапають: крап-крап...
По калюжах радо скачуть
Дітлахи: чалап-чалап...

Дощ
***
Загриміло, заблищало,
Заховалось сонечко.
А за мить все мокрим стало,
Вмилося віконечко.

Грім, гроза
***
Вибиває день перину -
Диво-пух з небес летить.
На сосні і на ялині
Діамантами блищить.

Сніг
***
Коли холодно зимою –
Річка замерзає.
Її скельце під собою
До весни ховає.

Крига, лід
***
Ущипне за щічки,
Носик поцілує,
Під покровом нічки
Шибки розфарбує.

Мороз
***
Навпіл небо розтинає,
У цей час іде гроза.
Діток гуркотом лякає,
Жалить землю, як оса.

Блискавка
***
Дощ пройшов і міст з’явився,
Сім у нього кольорів.
Навіть зайчик задивився,
Диву-дивному зрадів!

Веселка
***
Біла димка все ховає -
Зупинився авто рух.
Дім, дерева – все зникає,
І не видно навіть вух....

Туман
***
Крапельки водички зранку
На травичці, по землі...
Грають в барвах на світанку
Непосидливі малі.

Роса
***
Хмарка кульок наліпила,
Розкидає по землі...
Кригою старанно вкрила
Ці горошинки малі.

Град


Рецензии