О старом корабле

Про старий корабель
Ось старий корабель, він покинутий всими
І піднятися більше немає в нім сили
А вітрила його вже на палубу впали
І вітри в нього злісно враз хвилю кидали
І лежить він і мріє що знову пливе
 У вітрилих знов вітер потужно реве
Знов гармати в бортах сиплють кулі на тих
Що в неслушну хвилину напали на них
І команда дістала із пахов ножі
Що до миті цієї стонали в іржі
Краще ви вороги повертайте назад
Бо покаже вам міць королівський фрегат
Все позаду – і слава і міцність бортів
Повернуть ті часи корабель той хотів
Але мачти не мають кремезності й сили
Від вітрів вже боки корабля покосились
Дошки наскрізь прогнили і кіль скосився – так
Вже старий і побитий лежить той фрегат
Що колись морем плив вщент рубав ворогів
І далеких, просторих сягав берегів


Рецензии