Темно

Темно, темно.
Мало часу
На дорозі зупинився
Я. І пусто, ой як пусто
Не здолати мені в собі
Слабкість волі і бажання,
Все життя моє проходить,
Ні натхнення, ні кохання,
Серед вічного блукання,
Втома в серці не відходить
І навіщо се страждання
Ся земля на собі носить
Я б мовчав, та серце просить
І не словом, диким криком….
Темна ніч далеко в полі
День приносить.
А я стою,
А я стою в вічнім полі,
І як гірко, мені гірко.


Рецензии