художникът в америка

ще станеш руски автор казват
но с вяра и с любов не се кръщава
такъва постоянно ще катурва
казана за да не остане гладен

ти холга тази случка забрави
що че полите ти в чорба и мръвки
при туй врящи о че щастие
не му се карай вечер

за бога скарай се след изгрев
преди обяд и при архангелск
ще е той утре десетте тояги
са нищо сбогом ще те обичам

но за какво говоря за кого
уитман олт вдън тъждесвото
.

не в клиника нито в ръкъв
а облачни архипелази
какъв е хлябът ти- ронлив и рехав
омесен с див ориз брашно и захар

ами къде ще си уелсец
а


Рецензии