Музика

І. Як писати свою музику? — питаєш ти.
Я кажу: це важко, як бути людиною,
Треба все загубити, щоб її знайти —
Навіть те, що здається її частиною.

Щоб і подих твій не зламав її слів
Щоб і серця шепіт не затьмарив цноти,
Треба буде вмерти та чути спів,
Але все ще жити й писати ноти.

ІІ. Як зіграти цю музику? — спитаєш ти.
Я скажу: це страшно, як убити людину,
Треба знов усі акорди разом сплести —
Навіть ті, що спочатку ти сам відкинув.

І коли ти тікатимеш від мети,
І коли в душі народиться тиша,
Що робити тепер? — спитаєш ти.
Я скажу: просто грай, як ти грав раніше.


Рецензии