Стерво в йни

Сміливці  сонно  пригортають
В запалі битви зламані мечі.
Живі  сумних  пісень  горлають,
Та матері ридають уночі.

А поле бою не стрекоче
У темряву сховались кажани.
Рясним  дощем  умитись  хоче
Від  хмар зажерливої  сарани.

На обрії палають ватри
Провісники кривавої біди.
В безпеку вірити неварто,
Вже смерть шука тепліючі сліди.

Сміливцям клопоти байдужі,
Вони  звитяжні слухають пісні.
Тіла смердять полеглих, друже,
Прадавні духи кличуть до борні. 
Сергій  Мат


Рецензии