сторична н ч

Нахромився  місяць  вдало
На  хрести  як  на  багнети
Проштрикнули  його  палі
Історичні  монументи

На  хресті  розп’ято  схили
Вулиці  й  старі  майдани
І  каштанів  темні  хвилі
Скуті  в  ліхтарі-кайдани

Я  минаю  сонні  тротуари
Сходжу  на  вузькі  узбіччя
Пам’яті  моєї  мемуари
У  минувше  зрить  сторіччя

В  мороці  ховаю  мокрі  очі
Виринає  давній  спогад
І  немає  новизни  у  ночі
Тільки  у  минуле  погляд

Майоріли  рідні  прапори
Тепер  жовто-сині  на  віки
Заспані  роздмухали  вітри
Жаром  із  багаття  думки

В  незалежність  почуттів
Шикувалися  під  стяг  народи
Вільні  й  рівні  серед  братів
Захиститись  від  часів  негоди

Та  не  все  буває  просто
Хоч  нарешті  відбулося
Та  весь  час  чогось  не  доста
І  у  злагоді  ніколи  не  жилося

Врешті  я  за  ріг  звертаю
І  ось  неонові  реклами
У  сучасність  повертають
З  історичних  зламів 
Сергій  Мат09р


Рецензии