Праздник Преображения Господа Бога

        ПРАЗДНИК ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДА
    БОГА И СПАСА НАШЕГО ИИСУСА ХРИСТА

    19 августа - ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДА
    БОГА и СПАСА НАШЕГО ИИСУСА ХРИСТА.
    Успенский пост.
   
    ТРОПАРЬ ПРАЗДНИКА ПРЕОБРАЖЕНИЯ
    Глас 7.Преобразился еси на горе,
    Христе Боже, показавый учеником
    Твоим Славу Твою, якоже можаху,
    да возсияет и нам, грешным, Свет
    Твой присносущный молитвами
    Богородицы, Святодавче, слава Тебе.

    КОНДАК ПРАЗДНИКА ПРЕОБРАЖЕНИЯ
    Глас 7.На горе преобразился еси,
    и якоже вмещаху ученицы Твои, славу
    Твою, Христе Боже, видеша, да егда
    Тяузрят распинаема, страдание убо
    уразумеют вольное, мирови же
    проповедят, яко Ты еси воистину
    Отчее сияние.

    ВЕЛИЧАНИЕ ПРАЗДНИКА ПРЕОБРАЖЕНИЯ

    Величаем Тя, Живодавче Христе, и
    почитаем пречистыя плоти Твоея
    преславное преображение.
   
    ЗАДОСТОЙНИК ПРАЗДНИКА ПРЕОБРАЖЕНИЯ
    Глас 4.Величай, душе моя, на Фаворе
    преобразившагося Господа. Рождество
    Твое нетленно явися: Бог из боку
    Твоего пройде, яко плотоносец явися
    на земли и с человеки поживе.
    Тя, Богородице, тем вси величаем.

           Подготовил: Ник. Денисенко.
           653.          14.08.2009г.


Рецензии