Треба. стих на украинском языке

Наче тебе бачу мила, наче чую;
Хоч один у поли знов я заночую;
Хоч не можу пригорнути, приласкати;
Хоч не можу зараз коло тебе стати.

 На вербі лелека мій, тобі клекоче
Серденько, до тебе моя мила хоче.
Хочу приласкати, пригорнути
Як же тяжко мила самому заснути.

Чи то спав, чи то крутилась мрія
Чи то крапля на щоці, чи в оці вія?
А, вже ранок полихає  на півнеба
Чути вже побудку: Треба, треба, треба.

1983 год.


Рецензии