Моя квiтка-ангелiтка

Не для того ця квіточка розквітла,
Щоб варвари топтали усілякі.
А для того, щоб додати світла
В світ, стомлений вагою мряки.
І щоб усім давались в знаки
Її тендітні пелюстки,
Листочки вогкі і м’які,
Тичинки, схожі на струмки,
Що прямо в небо струменіють,
Зі свого ложа височіють,
Немов зоріють в далечінь,
В глибокую небесну синь.

Але ж з тобою не зрівняти
Цю гарну квіточку тендітну.
Бо ж хочеться щораз літати,
Як бачу усмішку привітну,
Як промені яскраві світла
Пронизують твоє волосся.
І знову враз мені здалося,
Що ти, то янгол білокрилий,
І квітки колір помарнілий,
Вже не дається мені в знаки,
І пелюсточки усілякі
В моїх очах зовсім ніякі.


Рецензии