Ваша Вэаша. Пасварылiся

Пасварыўся з сябруком,
І цяпер мяне ў свой дом
Ён не пусціць ні на крок:
Даў сабе такі зарок.

Больш мы разам не гуляем,
Бо не хочам сябраваць,
І зусім не размаўляем –
Ну, пра што нам размаўляць?

Пасварыліся – і ўсё!
Кожнаму сваё жыццё.

Я сяджу адзін у хаце –
Не хачу на двор ісці,
Бо без сябра ўжо гуляць мне
Надакучыла зусім.

І нічога не зрабіць –
Нас абодвух не змяніць...
Пасварыліся – і ўсё!
Кожнаму сваё жыццё.

Толькі ўсё ў мяне не так:
Ежа свой змяніла смак,
Галава ўвесь час баліць,
Вельмі сумна стала жыць...

Пачынаю разважаць:
Трэба сябра мне вяртаць!
З-за фіранкі выглядаю –
Ён на вуліцы сядзіць,
Не смяецца, не гуляе –
На акно маё глядзіць.

Да яго я падыйду:
«Сябар мілы, не крыўдуй!»


Рецензии